Poluare mediu – cum poti ajuta mediul prin activitati zilnice

Desi, poate toate discutiile din media despre fenomenul de poluare mediu si incalzirea globala te lasa rece, ele fiind repetate la nesfarsit, noi credem ca incalzirea globala este un fenomen cat se poate de  real si ne dorim sa atragem atentia acestui lucru.

Cu acest gand in minte, consideram ca este in regula ca omenirea, la nivel de individ, ar trebui sa inceapa sa aspire catre o viata care nu pune in pericol planeta.

Astfel, ne propunem sa discutam in acest articol despre fenomenul de poluare mediu si cum putem sa il reducem noi, oamenii normali. Iata cateva sfaturi:

Fenomenul de poluare mediu – actiuni simple cu un impact complex

Foloseste bicicleta ca mijloc principal de transport

Uita de masina atunci cand vine vorba de distantele scurte si foloseste bicicleta in schimb. Nu numai ca ajuti mediul inconjurator, dar te ajuti si pe tine facand miscare si mentinandu-te in forma.

Cand nu poti folosi bicicleta, nu merge singur in masina

Distanta este prea lunga pentru a folosi bicicleta? Foloseste-ti masina, iar daca poti, mai ia si pe altcineva cu tine. Spre exemplu, daca mergi la job cu masina, ia si un coleg sau o colega cu tine.

Cumpara online

Cumparaturile online sunt mult mai usoare, ele putand fi realizate din confortul propriei case. De asemenea, daca alegi sa cumperi mai multe lucruri odata iti vei minimiza amprenta de carbon lasata asupra mediului (datorita numarului mai scazut de transporturi)

Minimizeaza risipa de alimente

In fiecare zi, tone de alimente sunt aruncate, devenind deseuri. Acestea, prin descompunere, elibereaza in atmosfera metan, un gaz cu efect de sera.

Astfel, minimizarea risipei de alimente poate deveni un lucru de care sa tii cont. Un prim pas in ceea ce priveste acest aspect este sa incepi sa monitorizezi lucrurile care ti se strica adesea in frigider. Apoi poti incepe sa cumperi mai putin din alimentele respective. In acest fel, vei ajunge sa economisest,i dar sa si ajuti mediul.

Ia mancarea la pachet

Cateodata portiile de mancare de la restaurant sunt mari. Atunci cand se intampla asta, ii poti cere chelenerului sa iti puna ce a mai ramas la pachet. Astfel, nu numai ca vei avea ce sa mananci mai tarziu, dar vei ajuta si la combaterea deseurilor din industria HoReCa.

Foloseste o farfurie mai mica

Un truc psihologic pe care il poti folosi este sa iti alegi o farfurie mai mica in care sa iti pui mancarea. Cand vei termina mancarea din aceasta, vei avea impresia ca ai mancat mai mult si astfel, vei fi tentat sa limitezi consumul.

Doneaza mancarea la adaposturi

In cazul in care inca mananci mai putin decat cumperi, poti sa donezi mancarea catre persoane care au intr-adevar nevoie de ea. O buna modalitate de a face asta este sa gasesti un adapost local pentru cei nevoiasi.

Dupa ce ai facut asta, discuta cu oamenii de acolo si intreaba-i daca poti aduce mancarea si in alte dati. Cel mai probabil, raspunsul va fi da. Ln acest fel, ii vei ajuta pe cei in nevoie si vei ajuta si mediul.

Ba mai mult decat atat, poti vorbi cu prietenii tai si sa-i sfatuiesti si pe ei sa faca acelasi lucru. Puteti stabili sa duceti mancarea pe rand, astfel incat cei nevoiasi sa primeasca constant cate ceva.

Un ultim gand pentru a ajuta mediul sa devina mai curat este sa reciclezi. Sunt o mutitudine de materiale din viata de zi cu zi ce pot fi reciclate, de la hartie pana la mancare.

Pe acest blog gasesti o varietate de articole care te sfatuiesc cum sa faci asta. Citeste-le si aplica sfaturile de acolo pentru o viata mai “verde”.