Sampon, lotiune, deodorant, sapun, sunt doar cateva dintre produsele pe care le folosim in in viata de zi cu zi, toate acestea au ambalaje de plastic. Din pacate, acestea consumate intr-o cantitate foarte mare aruncate intr-un mod necorespunzator pot face mult rau mediului inconjurator, care mai apoi ne va afecta pe fiecare dintre noi in viitor.
Cum am ajuns sa folosim atat de multe ambalaje de plastic?
In trecut, produsele de ingrijire personala nu implicau ambalaje din plastic. Sapunurile veneau sub forma de bare. Parfumurile, un simbol al luxului, erau ambalate in recipiente de sticla. Produsele de ingrijire a parului erau de cele mai multe ori sub forma de pudra sau pomade fiind ambalate in cutii sau borcane. Mai apoi, dupa Primul Razboi Mondial, in Statele Unite au inceput sa apara din ce in ce mai multi producatori de produse de ingrijire personala si de infrumusetare si implicit si consumatori. Armata a impus reguli de igiena stricte astfel incat trupele sa previna aparitia bolilor, iar mai apoi ajunsi acasa acei soldati aveau deja obiceiuri inradacinate de spalat, barbierit, spalare a dintilor, fapt care a dus la o explozie a cumparaturilor de produse de acest gen. De asemenea si femeile foloseau pe langa produsele de ingrijire si creme si rujuri pentru a avea un aspect cat mai placut al tenului. Acestea au descoperit pe parcurs din ce in ce mai multe produse care sa le vina in ajutor precum pudra sau fondul de ten care sa le redea stralucirea.
Cu timpul aceasta explozie a produselor de ingrijire a aparut si in Europa, iar producatorii nu au mai putut sa faca fata ca inainte, au inceput sa creeze din ce in ce mai multe produse de ingrijire, game variate care sa ii multumeasca pe clienti, astfel ca au decurs la materialele de plastic care puteau fi modelate mai usor, erau mai flexibile. Produsele care pana atunci fusesera ambalate in sticla, recreate in ambalaje de plastic putea fi transportate mai departe si mai usor.