Obiecte de reciclat dintr-un birou

Desi la locurile de munca din zilele noastre exista posibilitatea sa fie implementat un program de reciclare a deseurilor ce permit acest lucru, firmele mici nu au adesea bugetul necesar pentru a-si permite un astfel de serviciu. Astfel, maculatura ramane prin birouri, neavand cine sa o recicleze. Zeci de bucati de carton sunt lasate la voia intamplarii, iar sticla ajunge direct in tomberonul cu alimente.

 

Chiar daca esti un anteprenor la inceput de drum, procesul de reciclare nu trebuie oprit. Acest articol isi propune sa te ajute cu cateva sfaturi despre ce ai putea recicla de la locul in care lucrezi.

 

Recicleaza maculatura. Si nu numai.

 

Reciclarea hartiei pare a fi o solutie banala,atunci cand vine vorba de un birou. Noi iti propunem sa mergi mai departe de atat! Pe langa hartie, cu certitudine vei mai gasi in biroul tau si alte obiecte de reciclat. Acestea pot fi deseuri electronice precum calculatoare vechi sau telefoane mobile iesite din uz. Realizeaza un audit al deseurilor electronice in firma ta si trimite-le catre un centru de reciclare.

 

Separa obiectele organice

 

Daca in biroul tau nu se colecteaza deja mancarea irosita, acesta este un moment perfect sa incepeti sa o faceti.

 

Facand asta, cresti diversitatea reciclarii de la birou si nu doar atat. De asemenea, colectand si prelucrand materialele in mod corespunzator, acestea pot fi folosite in cultivarea culturilor, revigorarea terenurilor deficitare in nutrienti si chiar produce energie.

 

Iata ce ar trebui sa colectezi in acest sens:

  • Resturi de mancare
  • Prosoape si servetele de hartie
  • Tacamuri si farfurii
  • Plicuri de ceai

 

Renunta la cosurile individuale

 

Renunta la cosurile individuale si inlocuieste-le cu cosuri de reciclare. Maculatura nu ar trebui sa ramana uitata prin birou. Avand cosuri de reciclare, ele te vor face mai constient de lucrurile pe care le arunci tu sau angajatii tai.

 

Promoveaza pranzurile fara gunoi

 

Incurajeaza-ti犀利士
angajatii sa evite sa-si aduca mancarea in pungi de plastic sau hartie, ce sunt folosite odata si apoi aruncate. In schimb le poti da o gentuta reutilizabila in care sa isi aduca alimentele.

 

Renunta la paharele de cafea

 

Cu toate ca zilnic, milioane de astfel de pahare sunt folosite in toata lumea, poluand mediul inconjurator, nu poti sa iti obligi angajatii sa renunte la cafeaua de dimineata.

 

Ce poti face, in schimb, este sa inlocuiesti paharele cu cani de cafea reutilizabile si sticle de apa. Aceasta mica schimbare va reduce drastic cantitatea de pahare de cafea utilizate, dar si PET-urile de plastic.

 

Incearca o abordare fara hartie

Poate suna dubios ca biroul tau sa ramana complet fara hartie, dar exista mai multi pasi pe care ii poate face afacerea ta pentru a reduce cantitatea de hartie utilizata.

 

Un prim pas in aceasta directie este sa iti incurajezi angajatii ca dupa ce editeaza fisiere pe calculator, sa le printeze doar pe hartie reciclata. De asemenea, toata comunicarea din interiorul firmei poate fi facuta doar online. Iar cand vine vorba de facturi si acestea pot fi trecute in format electronic.

 

Masoara si raporteaza

Monitorizeaza constant progresele inregistrate de programul de reciclare implementat. De asemenea, incearca sa identifici unde ai putea imbunati procesul si aplica ajustarile necesare.